Cupcakes maken

Cupcakes maken kan een heel leuk idee zijn voor een verjaardagsfeest of een geboort, kinderpartijtje of zelfs een traktatie op school of ergens anders.
Ga aan de slag met cupcakes maken in de keuken, cupcakes maken is makkelijk en leuk om te doen.

Op internet vind je genoeg cupcakes maken recepten die je opweg kunnen helpen bij cupcakes maken, je kan ze maken in bijvoorbeeld chocolade mojito of zelfs frambozen, heel erg leuk om cupcakes te maken.

cupcakes maken

Cupcakes kun je op verschillende manieren versieren zo kun je bijvoorbeeld fondant of marsepein gebruiken, maar natuurlijk kun je cupcakes ook versieren door bladeren of bloemetjes met leuke verschillende gezichtjes of een andere manier van versieren.

Dit is het basisrecept voor cupcakes, bij alle overige recepten wordt er verwezen naar dit recept.

Ingredi├źnten, op kamertemperatuur voor het beste resultaat: (voor 12 cupcakes)
125 gram zachte boter
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram kristalsuiker
2 eetlepels melk
2 grote eieren

Verwarm de oven voor op 170 gr. Celcius (afhankelijk van je oven) en plaats de papieren vormpjes in de bakplaat.
Snij de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Tenslotte voeg je het bakmeel en de suiker toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen. Controleer met bv een sat├ęprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.
Nu kan het versieren beginnen!